Tanny & Marjan

Filosofen Tanny Dobbelaar en Marjan Slob zijn bevriende zelfstandige ondernemers. Zij voeren ieder een eigen bedrijf waarin ze schrijven, onderzoeken, presenteren en workshops geven.

Marjan Slob publiceerde onlangs De lege hemel: over eenzaamheid (Ambo|Anthos, 2020). In 2017 won ze de Socratesbeker voor het beste filosofieboek van het jaar met Hersenbeest (Lemniscaat, 2016). Foute fantasieën (Lemniscaat, 2007) is eerder vrij werk van haar. Marjan maakte ook meerdere boeken en essays in opdracht. Zij schrijft momenteel voor de Volkskrant. Als lid van de Raad voor Dieraangelegenheden dient ze de regering gevraagd en ongevraagd van advies.

Tanny Dobbelaar trok in januari 2020 landelijke aandacht met haar proefschrift Family History: Relatives, Roots and Databases. Eerder publiceerde ze Familieverhalen (Ambo|Anthos, 2011), Schrijven met Montaigne (Ambo|Anthos, 2005) en Heftig vel (met fotograaf Adrienne Norman, Elsevier, 2002), waaruit verschillende nationale en internationale tentoonstellingen voortkwamen. Ze schrijft conceptuele essays op verzoek. Ook recenseert ze filosofieboeken voor Trouw. Onlangs initieerde ze met Aletta Becker het interdisciplinaire project Latour op het wad.

Tanny en Marjan hebben beiden filosofie gestudeerd in Utrecht en journalistiek in Rotterdam. In de jaren negentig ontwikkelden zij de zomercursus Schrijven wat je Denkt voor de Internationale School voor Wijsbegeerte. Vanaf 2007 hebben zij hun workshops aangeboden onder de naam Schrijven wat je Denkt en Verdiep je Visie. Het aanbod op deze site is in feite een uitbreiding hiervan.

Zie voor portfolio’s hun individuele website:
www.tannydobbelaar.nl
www.marjanslob.nl

Wil je meer weten? Mail ons.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je in.
Bekijk ook ons andere aanbod.