Categorieën
Aanbod

Individuele schrijfcoaching

Als je diep in ons hart kijkt, dan geven we de voorkeur aan workshops Socratisch Schrijven: daarin komen schrijvers in korte tijd tot de kern van hun tekst.

Dat snelkookpan-effect is bij individuele schrijfcoaching minder groot. Toch willen veel schrijvers liever exclusieve aandacht voor hun ideeën en teksten. Ze waarderen de precieze en respectvolle wijze waarop we teksten analyseren en becommentariëren.

We bieden individuele coaching aan in twee varianten. In beide gevallen mailen en/of bellen we vrijblijvend om te inventariseren wat je wensen zijn, en of Tanny dan wel Marjan je gaat helpen. Als er een match is, ontvang je een factuur.

Individuele begeleiding – de korte variant

  • Je mailt een tekst van jouw hand, na betaling van de factuur.
  • Wij analyseren die, waarna we er een uur lang met jou over praten, per telefoon of via een videogesprek. Je krijgt kritische opmerkingen, maar ook positief geformuleerde suggesties over deze versie van je tekst. We zorgen ervoor dat je weer zin krijgt in het schrijven, en dat je ziet hoe je verder kunt.
  • Teksten die in aanmerking komen: artikelen, essays, beleidsdocumenten, boeken, brieven, brochures. Kortom, alles wat non-fictie is.

Individuele coaching – de lange variant

  • Je ontvangt (na betaling van de factuur) een inventarisatieformulier waarin we je wensen en schrijfdoelen verder verkennen.
  • Vervolgens stuur je een stuk tekst in (bij voorkeur een schrijfplan of een eerste hoofdstuk van een non-fictietekst) dat we goed gaan analyseren.
  • We sturen je per e-mail feedback op je tekst. Je krijgt commentaar op de hoofdlijn, maar ook op veelzeggende details.
  • Vervolgens krijg je een privé-workshop van 2,5 uur die is ontworpen met jouw leervraag in gedachten. Zo zet je je project stevig in de steigers. In plaats van de workshop kun je ook kiezen voor twee (video)belgesprekken van elk een uur over je schrijfproject.
  • Tot drie maanden na de workshop kun je per mail vragen stellen over zaken rond je schrijfproject.

Meer weten? Je kunt hierover bellen of mailen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je in.
Bekijk ook ons andere aanbod.