Aanbod

Socratisch Schrijven is de naam van onze methode. Het is ook de naam van onze basisworkshop voor schrijvers in alle non-fictie genres. Daarnaast kun je kiezen uit individuele begeleiding, workshops op maat, en workshops in een specifiek genre.

PER 1 AUGUSTUS 2022 GEVEN WE ALLEEN NOG WORKSHOPS OP VERZOEK

Socratisch Schrijven
Socratisch Schrijven is onze klassieke tweedaagse workshop waarin je op locatie in een klein groepje werkt aan je eigen (non-fictie)tekst.

Socratisch Schrijven (in company)
Onze methode leent zich uitstekend voor in company workshops waarin teams werken aan een gezamenlijke visie, zo leert de ervaring. Neem voor overleg contact met ons op!

Workshop essay schrijven aan huis
In de workshop essay schrijven aan huis werk je vijf dagen lang aan een eigen essay. In de ochtend krijg je twee uur lang oefeningen om het schrijfproces te stimuleren. In de middag ga je schrijven aan je eigen essay – maar we drinken wel gezamenlijk thee en sluiten de dag gezamenlijk af. Tanny gaf de workshop voor het eerst in de zomer van 2020, met groot succes! Nieuwe data zijn momenteel nog niet gepland, maar meld je vooral als je belangstelling hebt.

Workshop column schrijven
Voor het opiniekatern van de Volkskrant schreef Marjan jarenlang een column. Tijdens de eendaagse cursus column schrijven leert ze jou hoe je een puntige, spannende column opzet. Ook interessant voor bloggers!

Schrijf en herschrijf
Lever vijf keer een tekst van jou in – en ontdek hoe je door Schrijf en herschrijf langzamerhand meer greep krijgt op je stijl. We leren je welke valkuilen je moet vermijden en hoe je levendiger, concreter en treffender kunt schrijven.

Dit is een flexibele module, die je kunt volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Sommige mensen volgen dit traject jaar in, jaar uit om zo gestaag hun stijl te verbeteren. Schrijf en herschijf levert prachtige resultaten op.

Commentaar op je schrijfplannen (individueel)
Een interventie waarbij je van ons gericht commentaar krijgt op een tekst die je instuurt. In deze individuele coaching zeggen we wat er goed gaat en waar we verbeterpunten zien. Je krijgt desgewenst feedback op je stijl, maar we kunnen ook kijken naar toon en structuur, en of jouw tekst bereikt wat je beoogt. Natuurlijk houden we ook jouw schrijfplezier in de gaten.

Zal ik eens gaan promoveren? (in ontwikkeling)
In drie online sessies van twee uur onderzoek je of het schrijven van een proefschrift voor jouw leven en loopbaan een goed project is. In sessie 1 verken je je onderzoeksvraag en hoe die past in je discipline; in sessie 2 verken je de context waarin je je onderzoek gaat doen; in sessie 3 organiseer je de praktische voorwaarden die noodzakelijk zijn om het proefschrift tot een goed einde te brengen. Interesse? Laat het weten: dat stimuleert de ontwikkeling van dit aanbod!