Workshop Column Schrijven

door Marjan Slob, columnist bij de Volkskrant

Column schrijven en/of column verfijnen

Een blog of column is een goede manier om lezers vertrouwd te maken met jouw professionele of persoonlijke kijk op de wereld. Zo’n korte non-fictie tekst met een observatie en een pointe vergt wel een eigen aanpak. Hoe combineer je vaart met diepgang? Hoe zorg je dat jouw tekst beklijft? Hoe maak je verbinding en blijf je toch verrassend? Marjan, al enkele jaren columnist van de Volkskrant, leert het je in deze nieuwe workshops.

De eerste workshop, op vrijdag 18 september, gaat over het opzetten van een column of blog. Je werkt ter plekke aan het selecteren van een goed onderwerp, het bepalen van invalshoek en toon, het aanbrengen van een lijn. Je gaat ook schrijven; aan het einde van de dag heb je een ruwe versie van je tekst.

De tweede workshop, op vrijdag 2 oktober, is bedoeld voor schrijvers van columns en blogs die willen onderzoeken hoe zij hun werk kunnen verbeteren. We gaan die dag gedetailleerd kijken naar een van jouw teksten en experimenteren met schrijftechnische zaken zoals ritme, volgorde, accenten, binnenrijm, interlinies, et cetera. Ook kijken we hoe je tekst inhoudelijk nog scherper en puntiger zou kunnen worden.

De workshops zijn los van elkaar te volgen. 

De kosten zijn 350 euro per dag (van 10 tot half 5), inclusief lunch. Plek: een rustige ruimte in de stad Utrecht.

Het maximale aantal deelnemers per dag is 4, dus persoonlijke aandacht en begeleiding zijn verzekerd.

Wil je meer weten? Mail ons.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je in.
Bekijk ook ons andere aanbod.

Comments are closed.