Nieuwe workshops in 2019

Volg deze bijzondere schrijftraining om je visie geboren te laten worden

Tweedaagse workshop
Zin om twee dagen geconcentreerd te werken aan je sluimerende schrijfplan voor een boek, blog, column, essay of pamflet? Dan kunnen onze workshops je een enorme impuls geven. 

Alle genres in non-fictie
Onze workshop concentreert zich op het schrijven van non-fictie en is gestoeld op onze methode waar al honderden mensen mee hebben kennisgemaakt. Wij richten ons vooral op het helder krijgen van jouw persoonlijke schrijfidee, en denken met jou na over het schrijfplan dat hierbij hoort. We geven je ook concrete tips, daarbij puttend uit onze jarenlange ervaring als denkende schrijvers,  zodat jij een stuk verder komt in formuleren wat er voor jou toe doet.

Nieuw is dat we ook een paar oefeningen toevoegen die jou helpen te verkennen welke schrijfstem bij jou past, en waarom. Weten in welke toon je wilt schrijven maakt je schrijfplan opeens heel concreet!

Gaat het kriebelen? Schrijf je dan in voor de workshop op:

 • Vrijdag 15 en vrijdag 29 november 2019 (door Tanny)

We laten per workshop maximaal 4 deelnemers toe. Je bent dus verzekerd van veel persoonlijke aandacht.  

Het resultaat van een workshop Socratisch Schrijven

 • meer helderheid over inzet, toon en bedoeling van je tekst
 • meer inzicht in de sterke kanten van je schrijverschap
 • een concreet schrijfplan, dat je ter plekke al invult met concrete tekstfragmenten
 • je leert je valkuilen vermijden; hierdoor schrijf je voortaan effectiever

Onze aanpak

 • Wij gaan ervan uit dat jij iets interessants te melden hebt, ook al weet je nog niet precies wat. De workshop Socratisch Schrijven schenkt veel aandacht aan de woelige, creatieve, aftastende, eerste fase van het schrijven.
 •  Onze opdrachten staan in dienst van jouw idee├źn. We leren je wel vaardigheden, maar alleen als ze je helpen te verhelderen wat jou voor ogen staat. Schrijfvaardigheden zijn bij ons geen doel op zich.
 • Voorop staat het organiserende idee van jouw tekst. Onze workshop daagt uit tot creatieve experimenten, maar gaat verder dan een cursus ‘creatief schrijven’. Je gaat ook op zoek naar de interne samenhang tussen de tekstfragmenten. Je spreekt dus zowel je verbeeldende als je denkende talenten aan.
 • Onze workshops zijn exclusief. Het is onze intentie om het eigen idee van iedere deelnemer goed op papier te krijgen. De groepjes zijn bijgevolg klein: maximaal vijf cursisten per trainer.
 • De sfeer is geconcentreerd, kameraadschappelijk en informeel. Je zult je als persoon begrepen voelen. En je krijgt snelle, rake feedback, gericht op verheldering van je tekst.
 • We gaan geen conceptteksten ‘in de groep’ bespreken. Hooguit leggen we een enkele zin voor aan de andere cursisten. Hierdoor blijf je geconcentreerd op je eigen project. Dit maakt de workshop bij uitstek geschikt voor individualisten en verlegen mensen.
 •  We werken op verschillende locaties in de Randstad. Die locaties zijn niet supersjiek. Wel rustig en sfeervol.
 • Iedereen die zelf wil gaan schrijven is welkom: particulieren, zelfstandige ondernemers, individuele werknemers die van hun werkgever een training mogen volgen. Mensen uit allerlei hoeken dus. Wel mensen die een drijfveer delen.

De tweedaagse workshops kosten 695 euro per persoon, inclusief lunch, lesmateriaal, koffie & thee en de waaier Teksten schrijven. Dit bedrag is vrijgesteld van btw omdat de workshop valt onder de voorwaarden van het CRKBO.

We geven een workshop Socratisch Schrijven ook op verzoek.

Wil je meer weten? Mail ons.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je in.
Bekijk ook ons andere aanbod.

Comments are closed.